Ki adna egy borászatnak olyan nevet, hogy Arrogant Frog? A különleges név mögött egy francia pincészet rejlik. A Dél - Franciaországban, a Földközi - tenger közelében elterülő Hérault - völgyben található pincészet nem csak nevében, hanem megjelenésében is különleges. Ezzel hívta fel az én figyelmemet is, a pesti Drop Shop weboldalán keresztül. Nekik a kedvenceik közé tartoznak a békás borok. (Sajnos még személyesen nem jutottam el a boltba)
 
Szóval a megjelenés... Egy bort kortyolgató béka, különféle színű zakókban, attól függően milyen borral van dolgunk... Nem egy szokványos látvány. A címke enyhén dombornyomott, jó érzés végighúzni a kezünk rajta. A következő meglepetés lehet egy magyar borivó számára a csavarzár. Egy 2000 Ft-os bort nem dugóval palackoznak? Nem. Egyre kevesebben használnak parafa dugót, és váltanak csavarzárra, hiszen a bort jobban megőrzi, megvédi, és a tárolása is könnyebb a bornak. De beszéljünk most már az általam választott békáról.
 
Arrogant Frog Ribet White 2009
 
A Chardonnay és Viognier házasításából készített bor egy nagyon kellemes, friss üde száraz fehér bor. Az üveget kinyitva már megüti az embert a bor illata, amiről nekem egy nyári beszélgetés jut eszembe a kertben virágok mellett, vagy egy árnyas ligetben egy jó baráti társaságban. A színe a bornak áttetsző, tiszta, világos. Az első korty után máris megszereti az ember ezt a bort, jól eső frissesség, és nyári melegség árad szét a testben. A bor krémes, könnyen kortyolható, az illatában is domináns virágos aromák jelennek meg. Lecsengése közepesen hosszú, pont megfelelő.
 
Sajnos, elkövettem azt a hibát, hogy nem ittuk meg a kibontás után, hanem pár napot a hűtőben kellett várnia a bornak... Ekkorra veszített frissességéből, üdeségéből, és az aromáiból, ami a lényege ennek a bornak.
 
A pincészet jelmondata, Old world wines with new world attitude. Ez teljesül ennél a bornál is. Valóban az új világi borok jegyei találhatóak meg benne. A bort nyugodt szívvel tudom ajánlani, egy olyan tavaszi, nyári estére, mikor össze ül a baráti társaság. Megfelelő lehet még egy könnyű vacsora mellé, amivel meglepünk valakit. De a bort célszerű a felbontás után rövid időn belül elfogyasztani. 
 
Ha valaki kedvet kapott ahhoz, hogy megvásárolja a bort, 1990 Ft-os áron, személyesen Pesten a Drop Shopban teheti meg, vagy ide kattintva megrendelheti azt.
 

 

Szerző: jeneibalu  2011.05.13. 11:11 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bormellol.blog.hu/api/trackback/id/tr1002900194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása