Sziasztok!

Ahogy ígértem, írok Nektek sok mindenről, most sikerült ehhez erőt is merítenem. (Segítőtársam egy 2005-ös Andrássy Furmint, félszáraz) Olcsón lehet-e minőségi, jó bort kapni a diszkontáruházakból? Igen, lehet. Ezt, már több borral foglalkozó blog is megemlítette, de most én is a kezeim közé kaparintottam egy ilyen palackot, és azt kell mondjam nem bántam meg. De honnan jött az ötlet?

A Decanter World Wine Award eredményeit nézegettm, ahol feltűnt hogy a Lidl áruházban kapható bor, a Cimarosa Chilei Caubernet Sauvignon 2010 arany minősítést kapott. Gyors rákerestem, és kiderült, hogy a többi Cimarosa bor is bronz díjas... Ilyen ajánlólevél után mindenképp útba kellett ejtene az áruházat. 649Ft, kosárban a bor. Nincs túlmagyarázva, kevés magyar felirat, nincs címke a díjról. De nincs is rá szükség. Csavarzár a szállítás, és a bor tárolásának megkönnyítésére (és mert jobban végi a bort).

Kibontva a bort olyan intenzív illatfelhő száll fel, amely mindenképp meglepi az embert! Varázslatos. Illatában a vörös gyümölcsök jelennek meg. Az illat után nagy várakozással tekintettem a bor elé. Szobahőmérsékleten kellemes, akkor kezd el kibomlani. Egy egyszerű, teljesen letisztult, könnyen fogyasztható vörösbor. Nincs benne semmi mellékíz, különlegesség, könnyen lehet értelmezni. Nem kell felette túl sokat merengeni, meg kell inni. 650 Ft-ért jobbat nem találhatunk a boltokban azt hiszem.

A Decanter magazin ajánlója nem véletlen, valóban mindenképp megéri végigkóstolni a Cimarosa kollekciót. Sajnos a többit még nem próbáltam, de valamikor sort kerítek rájuk. Sőt, ha valaki figyeli a promóciós újságot, még akciót is kifoghat és 450 ft körül veheti meg ezeket a borokat. Abszolút best-buy, ajánlom mindenkinek! 

Akiket érdekel a másik két cikk, itt találja:

Caubernet Sauvignon 2008
Chardonnay 2010

Szerző: jeneibalu  2011.07.28. 22:50 Szólj hozzá!

Címkék: chile lidl cimarosa caubernet sauvignon

A bejegyzés trackback címe:

https://bormellol.blog.hu/api/trackback/id/tr183108558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása